ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ και ο Οικουμενισμος ειναι εννοια εντελως διαφορισμενη απο τον Διεθνισμο και την Παγκοσμιοποιηση.
Ο Ελληνας ειναι ο Ταξιδευτης, Ο Κοσμοπολιτης, αυτος που αντιλαμβανεται το διαφορετικο στα ταξιδια του στον Κοσμο και στους Πολιτισμους. Ο Ελληνας ειναι αυτος που χαιρεται την διαφορετικοτητα και το διακριτο των πολιτισμων.
Ο Οικουμενικος και ο Κοσμοπολιτης ειναι σαφως αντιθετος με τον Διεθνισμο και την παγκοσμιοποιηση που επιδιωκει το "ανακατεμα" των πολιτισμων σε επιπεδο "ατομου", ακυρωνοντας ετσι , αλλα και σχεδιαμενα καταστρεφοντας την οντολογικη υποσταση καθε Πολιτισμου που για να υπαρχει και να υλοποιειται στην πραξη ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα, θα πρεπει να διατηρειται το "διακριτο" του, τοσο εννοιολογικα οσο και συστεμικα.
Το ανακατεμα ανθρωπων διαφορετικου πολιτισμου, παραγει Μηδενισμο που ειναι και το προσδιοριστικο στοιχειο του συρμου του Διεθνισμου και της Παγκοσμιοποιησης της εποχης.

Η εννοια της Πατριδας αλλα και η υποσταση της και η υποσταση που προσφερει στον Ανθρωπο ως οντολογικο ον, βιαζεται απο τον Μηδενισμο. Καταργηση της Πατριδας και του Εθνους σημαινει μεταλλαξη του Ανθρωπου απο οντολογικου οντος (homo sapiens) σε homo mechanicous, σε σκλαβο. Αυτο ακριβως  απο το οποιο πολεμησαν να απελευθερωθουν οι Θρακες του Σπαρτακου.

Αυτο ειναι ακριβως το υποβαθρο της εννοιας της Ελληνικης Πατριδας, και για αυτο τα Συνορα της Ελλαδας ειναι σταθερα αδιαπραγματευτα.
Εμεις που εχουμε αντιληφθει οτι ειναι αλλο να εισαι ψυχη και αλλο μηχανημα-δουλος, αντιλαμβανομεθα πληρως την τραγωδια που σημαινει για την ανθρωποτητα ο συρμος της ιδεοληψιας της καταργησης των Εθνων που φθανει μεχρι την ανοηκη θεση οτι "το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του". Αν αυτο ηταν "σωστο" δεν θα υπηρχε το Αιγαιο κοιτίδα Πολιτισμων, που ανεβασαν τον Ανθρωπο προς το φως.

Καθ. Ανδρεας Αθηναιος

Σημειωση : Οι γραμμες αυτες γραφονται κατα την επισκεψη του Τουρκου Προεδρου στην Ελλαδα