ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΟΚΑΡΙ 2016 ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΣ : ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ




Το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιδρύματος Ελληνισμού και 
η Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Περσευς Αθηναίος
Καλωσορίζουν τους Έλληνες και Ξένους Φίλους
και το Καλοκαίρι 2016
Το κτήριο του Μουσείου κτίσθηκε το 1926 και αναπαλαιώθηκε το 2007 από Σκοπελίτες Μαστόρους
Έφορος Σκοπέλου: ο Αξ/κός Λ.Σ. ε.α. κ. Νικόλαος Κάτσαρης
Υπεύθυνη Μουσείου: η κ. Σμαράγδα Τακτικού
Τηλ.: 24240 34232
e-mail: mouseio@otenet.gr 


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2016

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ 

Καθημερινά 10πμ έως 1μμ
και

Τετάρτη - Παρασκευή και Κυριακη 
ΚΑΙ 
Απογευμα 7μμ εως 9μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΚ 37003
ΣΠΟΡΑΔΕΣ - ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΒΑΦΤΙΣΕΙ" ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ"
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.



ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟY ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Υπο τον (τοτε) Διεθυντη της ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ
Ενω πολλα στελεχη του ΠΝ, ε.ε. & ε.α. εχουν προσφερει στην Βιβλιοθηκη "Περσευς Αθηναιος" του Μουσειο το Συγγραφικο τους Εργο.

Στο Μουσειο Εκτιθενται αντικειμενα και φωτογραφιες του Υποβρυχιου Κατσωνης και του Πλοιαρχου Λασκου Δωρεα της Μπεατας Ασημακοπουλου.

Η ΠΡΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ σε μια χωρα με "Σχεδιασμενες Περιφερειακες Ανισσοτητες" ειναι και μεγαλος αγωνας και μεγαλη αγωνια, γιατι καθε ενεργεια ακριβως επειδη ειναι "κοντρα στον ανεμο και κονρα στο Κυμμα" πρεπει να γινει με Δημοσια Δαπανη και Κοινωφελειος Πορους, αφου η θεωρια του Alosno περι αυτοματης διεργασιας της αγορας για ισσοροπη περιφερειακη αναπτυξη ειναι μια αυταπατη νοοων με μονοπλευρες καταστροφικες  ιδεοληψιες, για απολυτη αγορα χωρις Κρατος (το ιδιο μονομανιακη και καταστροφικη οσο και η αντιθετη του απολυτου κρατους).

Το Μουσειο ακομα και στο "αγαπημενο νησι" δεν εγκατασταθηκε στο "κεντρο" στη Χωρα, αλλα στη Γλωσσα, και στη Γλωσσα οχι παλι στο κεντρο της αλλα σε μια "πιο περα γειτονια". ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΚΡΟΔΑΧΤΥΛΑ. ΘΕΛΕΙ...ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ.

Τα οραματα μας, οπως καθε οραμα και ονειρο για να γινει αληθεια και πραγματικοτητα, θελει μετα την "συλληψη" Υπομονη και Επιμονη. Οπως η δημιουργια μιας νεας ζωης μετα την "συλληψη" θελει υπομονη και επιμονη μεχρι το ονειρο να γινει πραγματικοτητα, το ιδιο ισχυει και για καθε δημιουργια.


ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,  ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΠΕΡΙΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. Η ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ κ. ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΙΟΤΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ. ΑΓΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ (ΤΟ ΑΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΩΡΑΝΘΕΙ) ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΕΥΛΑΒΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ...... "Στα περιθωρια της επισκεψης".....  (Οπως φαινεται και στις Φωτο που ακολουθουν και ειναι απο επισκεψη 40 Παιδιων των Δημοτικων Σχολειων της Γλωσσας τον Οκτωβριο του 2014).

Η Σκοπελος ειναι γνωστη ως ορμητηριο ΠΕΙΡΑΤΩΝ και τα παιδια εχουν μεγαλωσει με ιστοριες πειρατων και εχουν ακουσει για θησαυρους που βρισκονται στο βυθο γυρω απο το Νησι. Ετσι οταν ειδαν τις Τριηρεις και τις Πεντηκοντορους. Τα Βυζαντινα καραβια και ολα τα αλλα σκαρια Της Ελληνικης Επαναστασης του 1821, ΦΩΝΑΞΑΝ : "ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ" !!!! Ηταν μια πολυ καλη εκπαιδευτικη ευκαρια, να μαθουν για το Ελληνικο Πλοιο απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα, μεσα απο τα ομοιωματα πλοιων, αλλα και τους πινακες με ολη την εξέλιξή του ελληνικου πλοιου.

Η προθήκη  του Υποβρυχιου Κατσωνης , εκανε τα Νεανικα ματια να διασταλουν. Ενω το Ελληνικο ΝΟμισμα απο την Αρχαιοτητα μεχρι σημερα τους εδωσε τα πρωτα ερεθισματα, ωστε "οταν μεγαλωσουν" να ασχοληθουν (καποιοι) με την ...Νομισματικη Πολιτικη της Ελλαδας.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ εχει "χαρακτηρισθει" απο τους Γλωσσιωτες ως ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.



ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝΤΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2014



Το Καλοκαιρι του 2012, Ο Γενικος Γραμματεας του Ιδρυματος, κ. Θεοδωρος Δημητροπουλος, -Πατερας ΔΥΟ  μικρων παιδιων- με δικη του προσωπικη πρωτοβουλία και προσπαθεια, ανοιξε την αγκαλια του Μουσειου στα μικρα παιδια. Στην Ευρωπη υπαρχει μια ολοκληρη (χρηματοδοτουμενη) προσπαθεια για να προσελκυσουν τα μικρα παιδια στη γνωση , στον Πολιτισμο και στην βιβλιοθηκη, μεσα στην ψηφιακη εποχη.
Το Καλοκαιρι τιυ 2012, αρχισαν να "μαζευονται καθημερινα" τα πρωτα μικρα παιδια στο Μουσειο. Και το Μουσειο εγινε σημειο αναφορας δινοντας στα νεα παιδια τα ερεθισματα και τις ψυχικες εγγραφες που εχει καθε παιδι οταν το μεγαλωνουν σε περιβαλλον πολιτισμου.

Οι υποδομες και ο εξοπλισμος του Μουσειου και η αναλογη Δημοσια Δαπανη, αλλα και οι Κοινωφελεις ποροι που διεθεσε το Ιδρυμα και οι Ιδρυτες, δικαιωθηκαν. Τα παιδια χρησιμοποιησαν τον εξοπλισμο τοσο στο εσωτερικο οσο και στο αιθριο. Το Εργο -η Πινακιδα του οποιου φανταζει στο βαθος- επετελεσε και επιτελει τον Σκοπο του. Το αιθριο φτιαχτηκε ακριβως με αυτο τον σκοπο. Και ο σκοπος γινεται συνεχως στα ματια μας πραγματικοτητα..
ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

"νταλα" .....ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012,  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ:  ΕΤΣΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ !

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΜΕΓΑΛΟΣ" ΚΑΙ ΔΗ ΓΟΝΕΥΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ) ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.



ΝΑΙ ! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΑΜΕ. ΑΙΘΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ...


ΕΙΝΑΙ 8ΜΜ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΧΡΙ ΒΑΘΕΙΑΣ ΝΥΧΤΟΣ,

ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕΙ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ 
(Η οποία ειναι και Δανειστικη) 
ΚΑΙ ΤΩΝ Η/Υ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΜΕΤΡΟΥ"

ΕΝΩ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΛΟ ΑΓΑΘΟ ΕΙΝΑΙ 
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.


Η Ιδια δυναμικη συνεχιστηκε και το Καλοκαιρι του 2013, όπου ο Γενικος Γραμματεας του Ιδρυματος Θεοδωρος Δημητροπουλος του Κωσταντινου, Πτυχιουχος του Πανεπιστημιου Αθηνων, ηταν απο την αρχη του Καλοκαριου στην Σκοπελο και στο Μουσειο, καθημερινα απο πρωιας μεχρι βαθειας νυκτος: 


Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2013 ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ : ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ



ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ


ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ : ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΟΥ "ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
   
Η "αποστολή" όμως του Γ.Γ. Θεοδωρου Δημητροπουλου στο Νησί, ειχε -το Καλοκαίρι του 2013- "διπλή αποστολή". Ο Γ.Γ. ζητησε ο ιδιος εθελοντικα να ειναι στην Γλωσσα ωστε εγκατεστημενος εκει με Εδρα το Μουσειο, να επιβλεπει την υλοποιηση προγραμματος του ΕΣΠΑ που ειχε το Ιδρυμα στα πλαισια Συνεργειας με το Υπουργειο Πολιτισμου και στα πλαισια "Προγραμματος Κοινωφελους Απασχολησης στον Πολιτισμο". Η Σκοπελος και ιδιαιτερως η Γλωσσα εχει σημαντικα Βυζαντινα Μνημεια,  που απο το 2013 αγκαλιαζονται απο  το ΥΠ. Πολιτισμου και την 7 ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, (Σημερα 7η ΕΦΑ) μετα την εισηγηση και την ενεργο συνεργεια του Κοινωφελους Ιδρυματος Περσευς Αθηναιος.

Ο Γ.Γ. Θ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Η "ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ"  ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ : ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ - ΜΥΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΝ...ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΛΟ ΑΓΑΘΟ

Πληροφοριακα αναφερεται οτι το Ιδρυμα ειναι ΝΠΙΔ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ, και οι Διοικουντες αυτο μεταξυ των οποιων και ο Γενικος Γραμματεας, δεν αμοιβονται, οχι μονο διοτι απαγορευεται εκ του Νομου, αλλα διοτι εχουν επιλεξει τον χωρο της προσφορας στην Ελλαδα και τον Πολιτισμο ως Δικαιωση Ψυχης.

ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2013 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.  Η ΦΩΤΟ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10.30 ΜΜ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. Η ΦΩΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ "ΞΕΝΥΧΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"