ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στους προηγμενους Πολιτισμους, ο ιδιωτης, αυτος που κοιταζει μονο τον εαυτο του θεωρειται Ηλιθιος, γιατι με την συμπεριφορα του αυτη απλα αναπαραγει την εξουσια, και τον νομο της ζουγκλας της Δαρβινικης κοινωνιας του σκοταδισμου και της αντιπαραθεσης.
Οι Ινδιανοι της Αμερικης. με τον απειρα προηγμενο πολιτισμο τους ειχαν αθληματα οπου ΝΙΚΗ ηταν ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Ενα αναλογο δειγμα του Ελληνικου Πολιτισμου της κοινωνικοτητας και της κοινωνικης δικαιοσυνης ειναι ο ΚΥΚΛΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, οπου υπαρχει θεση για ολους να συμμετεχουν, οπου ολοι συμμετεχουν στα Επινικια αλλα και στο θρηνο, και ο καθενας με την σειρα του αναλαμβανει τον ρολο του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ η της ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ του χορου.
Στην Δημοκρατια που στοχο εχει την δικαιωση του ανθρωπου, μεσα απο την κοινωνικη δικαιοσυνη και την αγαπη, ο στοχος ειναι να ειναι ολοι νικητες. Το αναλογο μοντελο θα λεγοταν WIN WIN WIN WIN..................WIN στην ν ιοστη.....

Οι κοινωνιες της εξουσιας στηριζονται μονο σε ενα WIN. O καθενας μονο για τον εαυτο του. Ο Ηλιθιος, ο οποιος τρωει τον μικροτερο για να φαγωθει με την σειρα του απο τον μεγαλυτερο κ.ο.κ. χτιζοντας ετσι την ολιγαρχια και την αναπαραγωγη της εξουσιας.

Αυτη η κοινωνια του ενος WIN ειναι η κοινωνια της αγορας, η κοινωνια του Δαρβινου, που απαξιωνει τα παντα, γυριζει την ανθρωποτητα σε εποχες σκοταδισμου, και ειναι υπευθυνη για την "στημενη κατασταση" που ζουμε σημερα και που η διεθνης ολιγαρχια βαφτησε "κριση", αλλα που δεν ειναι παρα ενας μηχανισμος που θελει να απαξιωσει πληρως τον ανθρωπο και απο ολους να μεινει νικητης ο εξης Ενας = Παραφρων.

Η μελετη του καθηγητη Παπακωσταντινιδη προχωρα τον ανθρωπο περα και απο εκεινο που καποτε δειλα δειλα ψελιζει δηλ το WIN WIN (2 WIN) που διδασκει οι οικονομια της κοινωνικης δικαιοσυνης και που λεει το αντιθετο της Δαρβινικης κοινωνιας και της κοινωνιας της αγορας. To WIN WIN (2 WIN) οδηγει στη απλη μεθοδολογια που χρειαζεται ομως ηθικη σκεψη για να υπαρχει, οτι για να επιτυχω την βελτιωση της θεσης μου, αντι να την πετυχω μικραινοντας το δικο σου κομματι στην τουρτα, συνεργαζομαι μαζι σου δημιουργω μια μεγαλυτερη τουρτα και βγαινουμε κερδισμενοι και οι δυο.

Ο καθηγητης Παπακωσταντινιδης προχωρα περα και απο τα 2 σε ....3 WIN δειχνοντας τον δρομο της ανθρωπινης της ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (αν θελετε) διαστασης της ΝΙΚΗΣ. Την διασταση της Νικης του ανθρωπου ανοιγοντας ετσι τον δρομο στην πρακτικη προσεγγυση των WIN WIN WIN WIN στην νιοτη, κατι που εχει αναγκη η σημερινη παγκοσμιοτητα. Δηλ να μαθει να κεδιζει την ανθρωπινη δικαιωση, να δικαιωνει την ζωη μεσα απο την Αριστοτελικη και Πλατωνικη Κοινωνια που αποδιδοναι εκαστω τα ιδια, μακρια απο την σηπτικη παγιδα της παραφροσυνης της Δαρβινικης Κοινωνιας της εξουσιας των παραφρονων. Ας μην ξεχναμε οτι την Ρωμη την εκαψε ο Παραφρων Νερων που συγκεντρωνε την εξουσια στο 1 WIN. Ζουμε αναλογες εποχες.......

Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος