ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΖΙ

Περα απο τις οποιες αδυναμιας των Θεσμων, που σε εποχες ανατασης περιοριζονται στο Ανθρωπινο των εκφραστων τους, και σε εποχες βιας της Εξουσιας στον ευτελισμο του Πολιτισμου που επιδιωκουν οι εκτελεστες τους, οι Θεσμοι και οι δομες τους, συνθετουν την δυναμικη Δημιουργιας Πολιτισμου. Η Θρησκεια και η Πολιτεια ΜΑΖΙ καλιεργουν την Κοινωνικη Συνοχη, και την Συνειδητη Υπαρξη του Ανθρωπου ως Κοινωνιας του ΜΑΖΙ. Η προσπαθεια απαξιωσης της Εκκλησιας και του Κρατους μεμονωμενα, αποσκοπει στην διαλυση Θεσμων που συνθετουν το ΜΑΖΙ και εμποδιζουν τον ποθο της Φασιστικης Παγκοσμιοποιησης για την απολυτη εγκαθιδρυση της Μαζας των ΕΓΩ, που κατασκευαζει την Δαρβινικη Κοινωνια της αναπαραγωγης της Εξουσιας, με "αυτοματη" καταργηση της Ελευθεριας, της Δημοκρατιας, του Πολιτσμου.
Σημερα ειδαμε την εικονα της Παναγιας να φερεται στους ομους του Πολεμικου Ναυτικου στην Τηνο, με τις Τιμες που απεδωσε η Φρεγαττα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, .....μεχρι την Ροδο οπου η εικονα της Παναγιας εφερετο επι οχηματος της Φρουρας.
Φαντασθειτε την καταπτωση μετα απο ενα χωρισμο Πολιτειας και Εξουσιας. Η Εικονα της Παναγιας θα μεταφερετο με "Κουριερ" ...... ενω μεσα απο μια συνολικη απαξιωση ιδεων , εννοιων και ζωης περιεχομενου, η ζωη θα ηταν απλα: η ηλιθια καταναλωση, το καταντημα της Δυτικης Κοινωνιας που το νεαρο ζευγαρακι κλεινει ραντεβου στο τμημα εσωρουχων ..πολυκαταστηματος (χωρις το χτυποκαρδι απο το Φεγγαροφωτο στη Βουλιαγμενη), θεωρει ερωτα την μηχανικη χρηση των σεξουαλικων του αδενων (χωρις καμια ενωση ψυχης και σωματος Ανδρα και Γυναικας, αλλα και τελικα εντελως ανεραστα και απλα μηχανιστικα), το καταντημα της Δυτικης Κοινωνιας που αγαπη σημαινει "αγορα αντικειμενων" (που αφινει αδεια την Ψυχη) η ενασχοληση με την καταναλωση ακομα και τις Κυριακες. Ετσι ακριβως αποκρουστικη θελουν να κανουν την ζωη στην Ελλαδα. Καταναλωση ακομα και την Κυριακη, Νεκρες ψυχες, χωρις Γιορτη. Κι ομως η Ελλαδα καποτε ητανε Γιορτασι....
Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ : Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ







15 Αυγουστου 2008: Η Μεγαλοχαρη Γιορταζει.


Τα συννεφα του Φασισμου της Παγκοσμιοποιησης του 21 ΑΙΩΝΑ ολο και σφιγγουν καταργωντας μια - μια τις Ελευθεριες σε μια πορεια απαξιωσης ολοκληρου του Ανθρωπιστικου Πολιτισμου της Οικουμενης, χρησιμοποιωντας την βια της προπαγανδας, της Σοφιστιας, της Δημαγωγιας και της Ασκησης Ψυχικης Βιας στους Ελληνες και σε ολους τους αλλους Λαους.

15 Αυγουστου 1940: στην Γιορτη Της Μεγαλοχαρης Ο Φασισμος της Παγκοσμιοποιησης του 20ου Αιωνα, αποπειραται να επιβληθει με τα οπλα.....

Το Φασιστικο υποβρυχιο "Δελφινο" τορπιλιζει το αγκυροβολημενο για να αποδωσει τιμες Καταδρομικο Ελλη του Ελληνικου Πολεμικου Ναυτικου, ενω αλλες τορπιλες του εναντιον των επιβατηγων πλοιων που μετεφεραν προσκηνιτες αστοχουν και "πετυχαινουν" το...λιμανι.

Ο Φασιστικη Παγκοσμιοποιηση του 20ου Αιωνα Απετυχε

Ευχομαστε Ολοψυχα να αποτυχει και η ΦΑσιστικη Παγκοσμιοποιηση του 21ου Αιωνα











Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ



ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝIΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ ΤΟΥ ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ -ΓΕΙΡΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ- ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .."ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
10ΠΜ-2.30ΜΜ & 5.30-9ΜΜ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ